Átalakuló belpolitikai viszonyok Magyarországon

Közgazdaságról másként – Nemzet és gazdaságpolitika

2019. november 14.

2019. november 14-én Közgazdaságról másként – Nemzet és gazdaságpolitika elnevezésű előadás-sorozatunk keretén belül Farkas Örs (közgazdász, politikai elemző, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója) Átalakuló belpolitikai viszonyok Magyarországon címmel tartott gazdaságpolitikai összegzőt a VM4Köz.Klubban.

Összefoglalójában a magyarországi ez év október 13-án lezajlott önkormányzati választások eredményének tapasztalatait – annak okait az elemző és a kampányszakértő szempontjából –, továbbá az átrendeződő (amerikai modellre átálló) magyarországi politikai térben működő politikai pártok és szerveződések lehetőségeit is elemezte.  Beszámolt a Magyarországgal kapcsolatos uniós (EU) aktuálpolitikai eseményekről, azok összefüggéseiről, valamint a bel- és külpolitikai történések, s a közöttük álló viszonyrendszer kölcsönhatásairól; majd ismertette a 2022-es országgyűlési választásokig előttünk álló időszak lehetőségeit, annak esetleges előrelátható változásait.

Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb politikai elemzője által, közönségünk betekintést nyert a kampányfolyamatok lebonyolításának kulisszái mögé – mindezt, egy-egy adott politikai esemény tükrében.

Előadása végén számtalan kérdés hangzott el a közönség soraiból, melyek megválaszolásával újabb érdekes eszmecsere indult útjára.

 

Az eseményről szóló további beszámolók az alábbi linkeken érhetők el:

Magyar Szó: Formálódó magyar kétpártrendszer (beszámoló)

Hét Nap: Értékellentéteket szülő érdekközösségek (interjú)

Vajdaság Ma: Farkas Örs: Csökkenhet a vajdasági magyar szavazatok száma, de ez nem lesz negatív hatással a magyar érdekképviseletre (interjú)

Pannon RTV: Átalakuló belpolitikai viszonyok Magyaroszágon (nyilatkozat)