Kamilka & Pesti Sikk

2019. június 13.

Vidám dallamok, bézbólsapis swing, tüllszoknyás funk, intellektuális rap és táncolható jazz. A minőségi és a populáris találkozása, életigenlő dalokkal. Ez volt a Kamilka & Pesti Sikk koncerten június 13-án a VM4Köz. Klub udvarában.

Az együttes által alapított formáció merészen ötvözi a klasszikus sanzonok sikkes, cigarettafüstös világát a modernkori poppal.

A 2013-ban alakult együttes kezdetben a ’20-as és a ’30-as évek magyar sanzonjait dolgozta fel, majd 2017-ben megjelent első albumuk, a Pesti Sikk, amelyen saját szerzeményeik is szerepelnek. Csütörtök este hallható volt a mindenki számára ismert Engem nem lehet elfelejteni, a Hamvadó cigarettavég és a Nem vagyok én apáca című dal. A saját szerzeményeiket is elhozták a VM4Köz. Klub közönségének, itt volt a Vár a Balaton, a Cupido, a Tikk-takk, a Csokoládé és az Így van jól című dal is. Az énekesnő, Kis Kamilka elmesélte, hogy a női írók közül kedvence Nemes Nagy Ágnes, s az volt a vágya, hogy egyik dalukba beépíthessék az írónő versének egy részletét. Ez teljesült is, hiszen a Ne csukd be még című daluk első két sora Nemes Nagy Ágnestől származik. Kamilka azt is elmesélte, hogy a Népmese c. daluk két magyar népdalra építkezik, mégpedig a Hej, Dunáról fúj a szél és a Hej, Jancsika, Jancsika kezdetűre..

Dalaik a szerelmet, a barátságot, a szórakozást, a nagyvilági, pesti életet idézték elénk a régmúlt hangulatával, de fiatalos lendülettel.

Köszönjük, hogy velünk tartottak!