Koncert a zsinagógában

2019. június 27.

A VM4K szervezésében 2019. június 27-én a szabadkai zsinagógában a közel ezer fős közönség előtt rendkívüli művészek léptek fel, akik felejthetetlen élményt nyújtó koncerttel készültek.

A Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekesnő, Miklósa Erika és Balázs-Piri Soma ifjú zongoraművész, a Virtuózok korcsoportgyőztese mellett a Szegedi Szimfonikus Zenekart hallhattuk a Pro Urbe-díjas Paskó Csaba vezényletével.

A gálakoncert a Szegedi Szimfonikus Zenekar Rossini Tell Vilmos nyitányával kezdődött, majd a közönség a fiatal zongoraművész, Balázs-Piri Soma előadásában Grieg: a-moll zongoraversenyét hallhatta. Az ifjú tehetség csodálatos dallamokat hívott elő, az ujjai által elővarázsolt hangok, dallamok csodálatos kavalkádja vitte, sodorta az embert.  Az esten Miklósa Erika és a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában olyan méltán közkedvelt operarészletek hangzottak el, mint Violetta áriája Verdi Traviata – É strano című művéből, Júlia első felvonásbeli áriája Gounod Rómeó és Júliájából, valamint a Kacagó ária Johann Strauss népszerű, A denevér című operettjéből. Igazán különleges élményt nyújtott a két szólista közös produkciója, Kodály Zoltán Kocsi szekér, kocsi szán című műve.

Nem tapsoltunk hiába, hiszen Miklósa Erika és Balázs-Piri Soma is visszatért a színpadra, s a következő ráadás a jól ismert, de megunhatatlan Kodály-darab volt, A csitári hegyek alatt. A tapsvihart követően Paskó Csaba vezénylésével a Szegedi Szimfonikus Zenekar egy ráadásdarabbal búcsúzott a közönségtől.