Állati jó történetek - zenés játék

2018. december 20.

December 20-án Kálló Béla és Orlovity Sztaniszlava színművészek tartottak izgalmas zenés játékot az ünnepi hangulatot tükröző VM4Köz.Klub teltházas gyermekközönsége számára Állati jó történetek címmel.

A Szabadkán először bemutatott zenés játék Romhányi József állatverseire épült, azonban a versek mellett izgalmas, tanulságos mesék, kacifántos nyelvtörők és fülbemászó gyermekdalok is helyt kaptak az egyórás műsorban. A zenés játék látványvilága különféle ruhákból, tarka textíliákból és rongyokból került kialakításra, melyet a gyermekek csillogó szemmel és örömteli mosollyal figyeltek. A darab főhősei többnyire állatok voltak, akik saját, mulatságos kaladjaikkal, történeteikkel segítették a gyermekeket abban, hogy jobban megértsék az őket körülvevő világot, így megismerhették az ugrabugra bolha, az iskolás kecske, a butus katicabogár történetét, ám az interakcióban gazdag Piroska és a farkas című mese is hatalmas mosolyt csalt úgy a kicsik, mint a nagyok számára.

A zenés játék végén, amikor a színművészek és a gyermekek együtt ünnepeltek és játszottak a játéktér díszlete között, egy szempillantás alatt ott termett a VM4K bájos, fehérben fénylő angyalkája, aki karácsonyi ajándékkal kedveskedett a boldog és elégedett közönségnek.