Akkreditált pedagógusképzések

Fejlesztő tréning - konfliktuskezelés, kommunikáció az oktatásban

2019. május 11-én, szombaton a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ egynapos, akkreditált továbbképzést szervezett Fejlesztő tréning - konfliktuskezelés, kommunikáció az oktatásban címmel óvodapedagógusok részére, dr. Grezsa Ferenc , a budapesti székhelyű Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézete Pszichológiai Továbbképző Központjának központvezető egyetemi adjunktusa vezetésével.

Az egész napos továbbképzésre 13 személy jelentkezett, akik főként a Szabadka Város területén működő Mi örömünk Iskoláskor Előtti Intézményben dolgoznak. A pedagógus hivatás számos olyan szituációt rejthet magában, melyból konfliktusok, verbális összetűzések alakulhatnak ki. A gyakorlatorientált továbbképzés alkalmával a résztvevők betekinthettek ezen konfliktusok megoldásának lehetőségébe, melynek egyik kiemelt eszköze a kommunkáció hatékony és magabiztos alkalmazása.

A nap folyamán a részvevők kávészünetekben, valamint az egy órás ebédszünetben oszthatták meg szakmai tapasztalataikat, meglátásukat Grezsa tanár úrral.

Webp.net-resizeimage_1.jpg

Webp.net-resizeimage_2_0.jpg

Szeminárium - Az ökológiai lábnyom csökkentése az elemek szelektív begyűjtésével az 5/17/5/5-ös modell szerint

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ a március 2-ai képzést követően ismételten ingyenes, akkreditált szemináriumot szervezett 2019. március 23-án az Ökológiai lábnyom csökkentése az elemek szelektív begyűjtésével 5/17/5/5-ös modell szerint címmel. A továbbképzés célja a résztvevők kompetenciájának fejlesztése, valamint a környezetvédelem legújabb és legösztönzőbb módszereinek elsajátítása volt. A képzésre Szabadkáról, Topolyáról, Hajdújárásról, Csantavérről, Kishegyesről és Bajmokról érkeztek általános iskolai kémia és biológia tanárok. A szemináriumot Tóth Dénes, a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola nyugalmazott tanára, az Eco-friends and Eco-kits Szervezet elnöke vezette.

Webp.net-resizeimage.jpg

 

Szeminárium - Az ökológiai lábnyom csökkentése az elemek szelektív begyűjtésével az 5/17/5/5-ös modell szerint

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ ingyenes, akkreditált szemináriumot szervezett 2019. március 2-án az Ökológiai lábnyom csökkentése az elemek szelektív begyűjtésével 5/17/5/5-ös modell szerint címmel. A továbbképzés célja a résztvevők kompetenciájának fejlesztése, valamint a környezetvédelem legújabb és legösztönzőbb módszereinek elsajátítása volt. A képzésre Szabadkáról, Horgosról, Magyarkanizsáról, Zentáról, Nagybecskerekről és Csantavérről érkeztek általános iskolai fizika és műszaki, technikai ismereteket oktató tanárok. A szemináriumot Tóth Dénes, a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola nyugalmazott tanára, az Eco-friends and Eco-kits Szervezet elnöke vezette.

kep_honlapra_0.jpg

 

Fejlesztő tréning - konfliktuskezelés, kommunikáció az oktatásban

2018. november 24-én, szombaton a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ egynapos, akkreditált továbbképzést szervezett Fejlesztő tréning - konfliktuskezelés, kommunikáció az oktatásban címmel általános iskolában oktató tanítók és tanárok részére. Az egész napos továbbképzésre 13 személy jelentkezett, akik Szabadkáról, Hajdújárásról, Zentáról, Bácsfeketehegyről is érkeztek pedagógusok.

A képzés vezetője dr. Grezsa Ferenc pszichiáter, mentálhigiénés szakember, a budapesti székhelyű Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézete Pszichológiai Továbbképző Központjának központvezető egyetemi adjunktusa volt. 

Grezsa.jpg

 

A segítő kommunikáció alapismereti készségei az oktatásban – egynapos akkreditált továbbképzés

2018. szeptember 22-én, szombaton a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ egynapos, akkreditált továbbképzést szervezett A segítő kommunikáció alapismereti készségei az oktatásban címmel általános iskolában oktató tanítók és tanárok részére.

A képzés vezetője dr. Grezsa Ferenc pszichiáter, mentálhigiénés szakember, a budapesti székhelyű Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézete Pszichológiai Továbbképző Központjának központvezető egyetemi adjunktusa volt. 

IMG_1848_1.JPG