Czékus Géza

2019. június 20.

A temetőkultúra egyre nagyobb fontossággal bír Európa-szerte. Egy magasabb szintre léphet nálunk is, köszönhetően a két szerzőnek: dr. Czékus Géza biológusnak, kutatónak valamint Tóth Tamás temetőkutatónak. A Szabadkai és palicsi temetőkben nyugvó jeles, nevezetes személyek sírhelye című kötet június 20-án, csütörtök este került bemutatásra a VM4Köz.Klubban. A könyvet dr. Németh Ferenc művelődéstörténész, dr. Silling István néprajzkutató, valamint dr. Mészáros Zoltán főlevéltáros méltatta.

2019. június 20.

2019. június 20-án, csütörtök este dr. Czékus Géza biológus, kutató, dr. Németh Ferenc művelődéstörténész, dr. Silling István néprajzkutató, valamint dr. Mészáros Zoltán főlevéltáros volt a VM4Köz.Klub vendége. Az est folyamán a Szabadkai és palicsi temetőkben nyugvó jeles, nevezetes személyek sírhelye című kötet került bemutatásra, melynek szerzői dr. Czékus Géza és Tóth Tamás, temetőkutató.

2019. június 03.

Miből áll össze egy közösség, egy város emlékezete? Mi határozza meg identitásunkat, helyi kötődésünket? A kulturális örökség része a temető? Vagy idegenkedve fogadjuk, amikor azt mondják nekünk, hogy emlékezettörténetünk kulturális örökségünk szerves része?
Ezekhez a válaszokhoz visz bennünket közelebb prof. dr. Czékus Géza biológus, kutató és helytörténész.