választások

2022. november 03.

Lovas Ildikó: A humán erőforrás kérdésével fokozottan kell foglalkoznunk

 

2021. október 30.

Intézményünk a 2022-es magyarországi választások jegyében önálló felmérést készített a vajdasági magyarok körében 1000 fős, reprezentatív minta alapján. A lekérdezés telefonos és személyes megkeresés útján zajlott, 66 kérdezőbiztos segítségével. A döntően magyarlakta településeken az interjút sétálós, személyes megkérdezés keretében végeztük, míg a szórványban inkább a telefonos megkeresést alkalmaztuk. Összesen 1119 kitöltött kérdőív érkezett, ezek közül az első és a második ellenőrző szűrés után 1034 kérdőív került feldolgozásra.

2019. november 14.

2019. november 14-én Közgazdaságról másként – Nemzet és gazdaságpolitika elnevezésű előadás-sorozatunk keretén belül Farkas Örs (közgazdász, politikai elemző, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója) Átalakuló belpolitikai viszonyok Magyarországon címmel tartott gazdaságpolitikai összegzőt a VM4Köz.Klubban.

2019. február 04.

A vajdasági származású európai parlamenti képviselő, Deli Andor, aki a FIDESZ-KDNP frakció, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség, de emellett a Közlekedési- és Turisztikai Szakbizottság és az EU–Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség tagja a VM4Köz. Klub vendége lesz 2019. február 7-én 19 órakor.
Az Európai Unió története során már többször is megújult. Az utóbbi években bekövetkezett digitális gazdasági fejlődés, klímaváltozás, migrációs válság új kihívások elé állította az EU-t.

2018. november 15.

A VM4Köz.Klub csütörtök esti, az Európa és mi sorozat újabb programjának vendége dr. Mráz Ágoston Sámuel egyetemi adjunktus, a Nézőpont Csoport Zrt. vezérigazgatója volt, aki kutatási eredményekkel alátámasztott, humorral fűszerezett, magával ragadó előadásában kifejtette, hogy mi várható az Európai Unió vezetésével kapcsolatban a jövő évi választásokat követően. Emellett, illetve ezen keresztül pedig arra a kérdésre is kereste a választ, hogy milyen jövője lesz Európának.

2018. november 15.

2018. november 15-én a VM4Köz.Klub csütörtök esti, az Európa és mi sorozat újabb programjának vendége dr. Mráz Ágoston Sámuel egyetemi adjunktus, a Nézőpont Csoport Zrt. vezérigazgatója volt, aki Az Európai Unió vezetése 2019 májusáig és utána címmel tartott előadást.

2018. november 15.

Az ötévenkénti európai parlamenti választások meghatározzák, ám mindenképpen irányt adnak az unió fél évtizedes periódusának. Honnan indult az Európai Unió és mi lett a nagyszerű eszmével? Hova tűntek Beethoven Örömódájának dallamai az uniós mindennapokból, és hogyan vélekednek hétköznapi életük megváltozásáról az európai emberek? Hol vannak a határai a szuverenitásnak és hol kezdődik a birodalmakra jellemző viselkedés?