CSÜTÖRTÖK ESTÉK – TANGÓ-MÁNIA

2021. október 28.

2021. október 28-án 19 órai kezdettel Csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozatunk keretén belül megrendezésre került a Szabadkai Zeneiskola koncerttermében a Tangó-mánia című koncert, melynek előadói Székely I. István, zongoraművész és Zsiga Pál hegedűművész voltak.

Székely I. István Spanyolországban élő vajdasági származású zongoraművész, a madridi Katarina Gurska Zeneakadémia tanára, a Liszt Ferenc Különleges Tehetségképző Iskola alapító tanára és Great Piano Masters nemzetközi versenyek alapítója és művészeti vezetője. Számos országos és nemzetközi zongoraverseny első helyezettje. Zsiga Pál hegedűművész, a Szabadkai Zeneiskola hegedűtanszak tanára, a Szabadkai Filharmónia koncertmestere.

Az est Astor Piazzolla és Carlos Gardel, a tangó két egyik legfontosabb zeneszerzőjének műveit hallhattuk, hegedűre és zongorára való átdolgozásban, valamint az őket megszólaltató művészek előadásában. A koncerten elhangzó művek nem voltak előre meghatározottak, a műsor spontán volt, akár a tangó.

A járványügyi rendelkezéseket betartva, telt ház előtt zajlott a rendezvény.