Családi vasárnap – kincses kaland

2019. június 02.

Nagy sikerrel zajlott június 2-án a VM4K Családi vasárnap – Kincses kaland elnevezésű gyermeknapi programja. A család apraja-nagyja próbára tehette ügyességét és találékonyságát. Különböző ügyességi játékok elvégzésével tallérokhoz juthattak a gyermekek, melyeket később beválthattak. Cápaveszély, labdanyelő, célba dobás, talpon maradás, repülő kupakok – hogy csak egy pár ügyességi játékot említsünk.

A családok felkereshették, megnézhették Szabadka nevezetes épületeit, ahol aktivistáink várták őket. Sok hasznos információt megtudhattak az épületekről, s közben sok tallért gyűjthettek össze. Számos meglepetés várt a kalandban résztvevőkre, úgy mint az állatsimogató, arcfestés, játékos foglalkozás, palacsinta, emlékfotó.

Szerettünk volna kedveskedni a nagyobb gyerekeknek is, ezért a fiatal, de ennek ellenére hatalmas népszerűségnek örvendő zentai vloggerrel, Gombos Alízzal Facković Melissza, a Pannon Presszó műsorvezetője beszélgetett a VM4K székházában. A szórakozás ezzel nem ért véget, hiszen a következő állomásunk a Majsai Úti Általános Iskola volt, ahol a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia Betyárparádé elnevezésű műsorával szórakoztatta a kicsiket és nagyokat egyaránt. A régi vásári komédiások boszorkányos ügyessége, a vándorszínészek és muzsikusok páratlan hangulata jellemezte a társulat műsorát.

Majd egy interaktív, játékos, táncos koncerttel érkezett a színpadra az Apacuka zenekar. A változatosan hangszerelt dallamokban különféle zenei irányzatok is megjelentek a rocktól a világzenén át a reggae-ig. A magával ragadó színpadi produkciót nagyon élvezték a gyerekekek. Az első perctől fogva bekapcsolódtak az interaktív műsorba: táncoltak, tapsoltak, énekeltek. Gyermeknapi programunk a zenekarral való közös fotózással zárult.

Az eseményről szóló további beszámolók az alábbi linkeken érhetők el:

Vajdaság Ma: Családi kincses kaland lesz Szabadkán (ajánló)

Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: Családi kincses kaland lesz Szabadkán (ajánló)

Magyar Szó: Kincskeresők Szabadkán (beszámoló)

Pannon RTV: Családi vasárnap Szabadkán (beszámoló, videó)