DANKÓ PISTA RÓZSÁI

2018. szeptember 06.

2018. szeptember 6-án este a Szóljon hát a nóta zenekar tagjai muzsikáltak a VM4Köz.Klub udvarán  – Dankó Pista és Lányi Ernő nótái, csárdások, kávéházi dallamok, operett slágerek, cigányzene – ez volt a VM4Köz. Klub szezonnyitó eseménye.

Neves cigányzenészek és énekesek – Id. Kurina Verebes Gusztáv, Szabó Dékány Zsófia, Juhász Gábor, Lakatos Miklós, Ifj. Kurina Verebes Gusztáv, Jónás Gyula, Kurina Ferenc és Pintér Péter, a zenekar kis tanítványa – feleltek a kávéházi hangulatért, mely feledhetetlen élményt nyújtott a rendezvényen megjelent nagyszámú közönségnek.

Elhangzott a Most kezdődik a tánc mellett a Szabadkai udvaron, a Kalapomon piros rózsa, a Kis kece lányom, a Hajmási Péter, Hajmási Pál, a Jaj, cica, a Darumadár útnak indul és többek között a Régi nóta, híres nóta is.

Az utolsó dalok között volt a Szomorú dajka panasza, ami Id. Kurina Verebes Gusztáv saját szerzeménye, amit Vajdaságban először hallhatott a közönség.

Az eseményekről szóló további beszámolók az alábbi linkeken érhetők el:

Magyar Szó: Kávéházi hangulatban (beszámoló)

Hét Nap: Teltház a VM4K udvarában (beszámoló)

Vajdaság Ma: Folytatja klubestjeit a szabadkai VM4K: „A színvonal tekintetében nem lehet kompromisszum!” (beszámoló)

Vajdaság Ma: Folytatja klubestjeit a szabadkai VM4K: „A színvonal tekintetében nem lehet kompromisszum!” (interjú Lovas Ildikóval)

Pannon RTV: Kávéházi hangulat volt a VM4K Klubban (beszámoló, videó)