FARSANGI TÁNCHÁZ A VM4K-BAN A JUHÁSZ ZENEKARRAL

2023. február 08.

A farsangi napokban legyünk mi is vígabban, ahogy a népdal is mondja.

Szerda esti farsangi táncházunkban sikerült is vígan, jókedvűen, szülőknek és a gyermekeknek egyaránt szórakoznia, tartalmas időt tölteniük együtt szeretteikkel.

Az első fél órában farsangi jelmezbemutatót tartottunk, ahol a gyerekek, illetve a szülők megtekinthették egymás jobbnál-jobb ötletét a maskarák terén.

Ezt követően csallóközi polgári táncok, majd népi körjátékok következtek, ahol a szülők és a gyerekek együtt táncolhattak. A másfél óra lejártának közeledtével közös farsangi daltanulásra és fánkozásra invitáltunk mindenkit, így fülig lekváros, de mosolygós arccal búcsúztunk el egymástól.

19 órától viszont az ifjúságé volt a főszerep. Több helyről érkeztek gyermekek és táncoltak, szórakoztak együtt. Első ízben egy felcsíki rendet táncoltunk, majd a szünet után egy széki rend következett, erről a településről kicsit többet beszéltünk, hiszen 50 éves a magyar táncházmozgalom, és erről a településről indult útjának. A fánkozás itt sem maradhatott el. Az estet egy mezőségi rend és daltanulás követte.