"A FELHŐK KÖZÖTT" – KARINTHY, M. TWAIN ÉS MÁSOK SZERINT FÉRFIAK ÉS NŐK A SZERELEMRŐL - 2019.02.14.

2019. február 14.

A Zentai Kamaraszínház négy fiatal, tehetséges színésze, Verebes Judit, Lőrinc Tímea, Szilágyi Áron és Papp Arnold mutatta be „A Felhők között” című előadás ősbemutatóját február 14-én, csütörtökön a VM4Köz.Klub teltházas közönsége számára 19 órai kezdéssel. 

A Karinthy Frigyes kissé furcsa, ám annál szellemesebb regénye, a Capillária ihlette a fiatal zentai színészeket arra, hogy bő egyórás, humoros, mindemellett színvonalas előadásban elmeséljék, hogy mi a szerelem, és milyen lehet a férfi és nő közötti viszony. A szerelmesek napján a VM4Köz.Klub közönsége számára igazi felüdülés volt látni Frankie és Johhny őszinte, humoros és mégis, az emberi lélek nagy mélységeit tárgyaló, brooklyni lakásban folytatott intenzív diskurzusát, és átélni a világtörténelem első szerelmespárja, Ádám és Éva megismerkedésének,  szerelmének nem mindennapi történetét. Az est alkalmával tabutéma is előkerült a „véka alól”, azonban megtudhattuk, hogy az, amit szerelemnek neveznek, az ám nem vágy, sőt erotikához még csak köze sincs. A lélek az, aki szeretni tud, tulajdonképpen az nem más, mint egy pici ember, ami a testben szaladgál.

A sokatmondó, olykor szatirikus jelenetek között – amikor a közönség már úgy érezte, nincs megállás – nagyjaink versei hangzottak el egy-egy fiatal előadásában. A vendégsereg többek között újra átélhette József Attila Gyermekké tettél című versét, Szabó Lőrinc Semmiért egészen című szerelmes költeményét. De elhangzottak Vörösmarty Mihály és Juhász Gyula művei is.

Az előadás végén a nagyérdemű vastapssal jutalmazta a színművészek élvezetes és szívhez szóló előadását!