Harmonika harmóniák

2019. július 11.

2019. július 11-én, csütörtökön a Harmonika harmóniák elnevezésű est főszereplője Nagy Torma Krisztina volt, aki virtuózként szólaltatta meg hangszerét a VM4Köz.Klubban.

Krisztina a klasszikusokhoz nyúlt, feldolgozásaival a harmonika ezerarcúságát mutatta meg. Elhozta a VM4Köz. Klubba Louis-Claude Daquin Le Coucou, Sergey Voytenko Revelation, A. Kusyakov Images of the passing time, Franck Angelis Romance és Interieur című művét és Scarlatti két szonátáját is. Nagy Torma Krisztina a nagyközönség számára a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató színpadán való fellépés által vált ismertté, ahol Kesselyák Gergely zsűritag különdíjjal jutalmazta szereplését. A VM4Köz. Klubban a fiatal művésznő egy nagyon nehéz, kataton kortárs darabot is előadott, amellyel a tehetségkutató műsorban szerepelt. A kortárs mű Victor Vlasov Gulag című darabja, ami a szibériai munkatáborok rettenetét mutatja be. 

A fénykorát az 1900-as években élt hangszer újra népszerűvé válásáért sokan fáradoznak, köztük Nagy Torma Krisztina is, hiszen – saját bevallása szerint –  célja az, hogy népszerűsítse a harmonika művészetét. A fiatal tehetség megmutatta, mire képes még az a hangszer, amely Edit Piaf mellett milliókat ríkatott meg, s amelynek hangjára éjszakákat mulatnak át manapság a nagy vigadalmakban.

Az est fellépője a kifejező harmonikajátékával és darabválasztásaival elvarázsolta a VM4Köz. Klub nagyszámú közönségét.

Az eseményről szóló további beszámolók az alábbi linkeken érhetők el:

Magyar Szó: Virtuóz a színpadon (beszámoló)

Magyar Szó: Nem csak férfikézbe való (interjú)

Pannon RTV: Harmonika harmóniák a VM4K-ban (riport, videó)

Pannon RTV: Harmonika koncert a VM4K-ban Szabadkán (videó)