Hírfolyam

2023. november 28.

FELHÍVÁS

Örömmel tudatjuk, hogy a VM4K idén is csatlakozik a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium cipősdoboz akciójához, melynek keretében rászoruló gyerekeknek igyekszünk szebbé varázsolni a karácsonyt.

2023. november 24.

Érdekli, milyen kulturális kihívásokat tartogat számunkra a XXI. század? Tartson velünk Czopf Áron eszmetörténész, politológus, a Kommentár folyóirat munkatársának szakmai előadásán 2023. december 14-én, csütörtökön 19.00 órakor! A VM4K Csütörtök esték programsorozatának keretén belül ezúttal kulturális örökségünk megőrzésének fontosságáról, valamint egy új nemzeti hivatástudat megteremtésének jelentőségéről hallhatnak vendégünktől.

2023. november 23.

2023. november 23-án, csütörtök este zenére hangolódott közönséggel telt meg a Palicsi Művelődési Egyesület. A színes fényárban úszó színpadon átlagosnak, mindennapinak mondható hangszerek várták, hogy a professzionális zenészek szóra bírják őket: elektromos Nord színpadi zongora, hathúros basszusgitár, dobok, trombita. A zenei előadás viszont nemcsak átlagon felüli, hanem rendhagyó volt.

2023. november 22.

Az ELTE Társadalomtudományi Kara és a Szekeres László Alapítvány keretében működő Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ megállapodásban rögzítette jövőbeli kutatási és oktatási együttműködési céljait. A megállapodást az ELTE TáTK dékánja, Dr. Prónai Csaba és a Szekeres László Alapítvány ügyvezetője, Somogyi Tünde írta alá 2023. szeptember 26-án.

2023. november 21.

Várjuk együtt a karácsonyt!

2023. november 20.

Az Erasmus+ pályázat keretében megszervezett tudományos tanácskozás második napján a kérdőíves kutatási módszer alkalmazásáról hallhattak szakmai előadásokat a résztvevők, valamint betekintést nyerhettek a kutatás gyakorlatába is. A nemzetközi projekt részeként közösen összeállított, a fiatalabb generációk mentálhigiénés állapotát és családalapítással kapcsolatos attitűdjét vizsgáló kérdőívet 18-25 év közötti alanyokkal töltették ki a szakemberek.

2023. november 18.

Izgatott és rendkívül felkészült középiskolások érkeztek 2023. november 18-án a szabadkai Kosztolányi és a zentai Bolyai gimnáziumba, ugyanis itt került megrendezésre a MOZDULJ! PETŐFI! – a Petőfi 200 vajdasági programsorozatának őszi vetélkedője, A XIX. század költői – A XXI. század költői című tanulmányi vetélkedő.

2023. november 18.

November 17-én elstartolt az Erasmus + program keretein belül megrendezésre kerülő „A trauma hege – a múlt tanulságai és megküzdési módok bemutatása” című tudományos tanácskozás, a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban.

2023. november 18.

 ADVENTI KEREKÍTŐ

Ünnepi foglalkozás „Kerekítő manó adventi mondókatára” kötet játékai nyomán

2023. november 17.

Továbbtanulási lehetőség itthon

Médiatár – Videók