János Vitéz, ahogyan még nem látták.

2023. június 19.

Színvonalas és látványos táncszínházi előadás született Petőfi Sándor legismertebb és legkedveltebb elbeszélő költeményéből, a János Vitézből. A kishegyesi Rizgetős és a bácsfekehetehegyi Kónya táncegyüttes projektuma a vajdasági MOZDULJ! PETŐFI! programsorozat keretében került bemutatásra. A főkét középiskolásokból, egyetemistákból és néhány felnőtt táncosból álló csapat kreatív és magával ragadó módon dolgozza fel Petőfi János Vitéz című művét. A szereplők a néptánc nyelvén szólítják meg közönségüket, szavak helyett a népzene és a néptánc erejével varázsolják a nézőket János Vitéz világába. A táncszínházi előadásban a legnagyobb hangsúly a vizuális elemekre helyeződik, fontos szerep jut a bábos elemeknek, maszkoknak, valamint az árnyanimációnak is. A Rizgetős és a Kónya táncegyüttes közös projektuma az idősebb és a fiatalabb generációk számára is szórakoztató színházi élményt nyújt. Az előadás Molnár Róbert rendezésében, Patyerek Csaba koreográfus, Janovics Erika jelmeztervező és a Fokos zenekar közreműködésével jött létre.

A kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület és a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület közös projektjét 2023. június 18-án, vasárnap 19:30 órai kezdettel mutatták be a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. A teltházas előadás végén a közönség hatalmas tapsviharral jutalmazta a fellépőket.

János Vitéz című táncszínházi darab Temerinben, Óbecsén, Törökkanizsán és Magyarkanizsán is bemutatásra kerül a nyár folyamán, ősztől Újvidéken és Torontálvásárhelyen tekinthetik majd meg az érdeklődők.

Köszönjük, hogy velünk tartottak!

 

Az eseményről további hírek és beszámolók az alábbi linkeken találhatók:

Vajdasági RTV: A János vitéz című táncszínházi előadás Kishegyesen

Pannon RTV: Telt ház előtt mutatták be a János vitéz című táncszínházi előadást Kishegyesen

Pannon RTV: János Vitéz - kishegyesi és bácsfeketehegyi közös előadás