Kreatív kalandok

2019. július 01.

Kreatív kaland táborunk második alkalommal került megszervezésre a VM4K székházában. A program nevéhez méltóan igyekeztünk változatos, de emellett kreatív foglalkozásokat kínálni a hozzánk látogató gyerekeknek.

Július 1-től két héten keresztül naponta 50 gyerek tölthette a nyári szünidejét a VM4K-ban. Az első héten szakmákat, hivatásokat igyekeztünk egy kicsit közelebb hozni a gyerekekhez. Molnár Róbert a színjátszás, valamint a bábművészet rejtelmeit tárta fel a fiatalok előtt, Csizmár Zsolt ízelítőt adott a labdarúgás alapjaiból, Szakács Tamásnak köszönhetően a néptáncpedagógiával ismerkedhettek, Soós Georgina irányításával pedig, betekintést nyerhettek a riporterek és az operatőrök feladatköreibe.

Műhelymunkáink (mozgásos tevékenységek, kézműves foglalkozások) szorosan kapcsolódtak az adott napon bemutatott hivatásokhoz. Az első héten maszkok, foci mezek, újságpapírból készített kosarak, tablóképek, valamint bohócok készültek különböző képzőművészeti technikák elsajátításával. A hetet a Jancsi bohóc bábszínház nagyszerű produkciója zárta.

Kreatív kaland táborunk második hetén is hasonló programösszeállítással vártuk a gyerekeket. A mozgás alapú foglalkozások, a kézműves műhelymunkák elmaradhatatlan részét képezték a napi tevékenységeknek. Emellet, táborozóink megismerkedhettek az íjászat mesterségével, az „Így tedd rá” néptáncmódszertannal, a drámajáték alapjaival, valamint a környezetvédelem jelentőségével. A Jancsi bohóc bábszínház ezen a héten is egy fergetes előadással szórakoztotta a közönséget.

A tábor utolsó napját a gyerekek által igen közkedvelt palacsintával, csillámtetoválásokkal, arcfestéssel, lufiszobrászattal igyekeztünk színesebbé varázsolni. Programzárásként, táborozóink mutathatták be társainknak, hogy mit sikerült elsajátítaniuk a nálunk töltött idő alatt.

Új barátságokkal, vidámsággal, pozitív élményekkel gazdagon zárult a 2019-es Kreatív kaland táborunk.