Mikulás-váró gyermekkoncert a Csíkos-Pöttyös zenekarral

2021. december 02.

December érkeztével a VM4K igazi ünnepi koncerttel kedveskedett a szórakozni vágyó családok és gyermekek számára. 2021. december 2-án, 17 órai kezdettel. A Csíkos-Pöttyös zenekar volt a vendégünk, mely alkalommal helyszínül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színpada szolgált.

A rendhagyó csütörtök este más volt mint a korábbiak. Csillogó szemű, izgatott, kíváncsi gyermekek tömkelege foglalta el a nézőtér bordó, bársonyos tapintású székeit. Egy-egy szülői súgás, kis kacsintás és a gyermekek szeme előtt máris a színpadon termett az akusztikus hangszereket villogtató zenekar, melynek élén a bársonyos hangú Gilvázi Bea állt, minigitárt, vagyis ukulelét tartogatva kezében. A kedves, hangulatos Köszöntő dal alatt a gyermekek egytől-egyig átérezték az együttes nyújtotta ünnepi hangulatot. A csupa téli, ünnepi, mikulásváró dalocska alatt – mint pl. a Didergő, az Ember-Ember December vagy a Végre hullik már a hó – a gyermekek több alkalommal be is kapcsolódhattak az ünnepi műsorba. Volt színpadon vonatozás, hógolyó dobálás, tapsolás és zoknikeresés is, melyet természetesen nem más, mint a Zoknidal követett.

Weöres Sándor Suttog a fenyves című verse is elhangzott dalban, mely oly közel ált a kisgyermekek szívéhez. Az est végén a Búcsúzó dal következett, ám ezzel még nem ért véget a csütörtök esti ünneplés. Központunk a gyermekek ünnepi-lelki feltöltődése mellett gondolt a gyermeki étvágy hatalmára is, ugyanis minden kis koncerthallgató számára a VM4K Mikulása egy édességből és gyümölcsből álló csomagot ajándékozott.

Köszönjük, hogy velünk tartottak!

 

Az eseményről további hírek és beszámolók az alábbi linkeken találhatók:

Pannon RTV: A kicsiket szórakoztatta a Csíkos-Pöttyös zenekar (beszámoló, videó)

Magyar Szó: Zenével, énekszóval várták a Mikulást (beszámoló)

Hét Nap: VM4K-Mikulás (beszámoló, képgaléria)