MYRTILL ÉS A SWINGUISTIQUE ÉVADNYITÓ KONCERTJE A SZABADKAI ZSINAGÓGÁBAN – A VM4K SZERVEZÉSÉBEN

2022. szeptember 29.

A nyári szünetet követően 2022. szeptember 29-én sor került a Myrtill és a Swinguistique koncertjére a VM4K szervezésében a szabadkai zsinagóga épületében.

Micheller Myrtill talán legsikeresebb és legnépszerűbb formációja a francia manouche swing muzsikát játszó Myrtill és a SWINGUISTIQUE. Az öt főből álló zenekar az eddig megjelent négy albumának legnépszerűbb dalaiból állította össze műsorát, francia, angol és magyar nyelvű dalokkal, Édith Piaf-sanzonok feldolgozásaival.

A Myrtill és a SWINGUISTIQUE formáció 2011-ben alakult, majd 2012-ben jelent meg első albumuk, amely francia és angol nyelvű dalokat tartalmaz, egyéni manouche swing feldolgozásban. 2013-ban jelent meg következő lemezük, amely méltatlanul elfeledett ötvenes, hatvanas évekbeli magyar nyelvű dalok átiratait tartalmazza. Harmadik albumukon az ikonikus Édith Piaf sanzonjaiból válogattak egy műsorra valót.

Nagy sikerrel koncerteztek az évek során hazai fesztiválokon és Európában, Németországtól Montenegróig. A megjelent negyedik lemez szintén számos francia sanzont és egy magyar nyelvű dalt tartalmaz.

Ezúttal is megtelt a zsinagóga épülete minőségi swing és jazz-zenét kedvelő közönséggel. Az est folyamán felcsendültek ismert francia, magyar, illetve angol könnyű, vidám és szívet melengető dallamok is. A zenekar többször is bevonta az est résztvevőit az ismerős dallamok éneklésébe.  A közönség szűnni nem akaró tapssal köszönt el a fellépőktől és hálásak voltak a minőségi estéért.

Köszönjük, hogy velünk tartottak!