Nagyszülők online informatikai képzés

2018. október 03.

A VM4K 2018. október 3-án új programot indított az idősebb generáció felé Nagyszülők online címmel. Az első ízben megszervezésre kerülő képzés a nagyszülők korú személyek számára nyújt felzárkózási lehetőséget a számítógép és az internet világában.

A képzés az őszi időszak hat hetén át tartott, a tanulni vágyók szerda délutánonként foglalhatták el a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ I. emeleti számítógépes termét. A képzést László Aranka, a Szabadkai Politechnikai Iskola informatikatanára vezeti, aki elmondása szerint az idősebb generáció lelkesedése és tudásvágya olykor fiatalokat megszégyenítő intenzitású.

Az első találkozás alkalmával a résztvevők megismerkedhettek a számítógépes alapfogalmakkal, a számítógép elemeivel, valamint az operációs rendszer és a könyvtárak kezelését is elsajátíthatták. A november 7-én záruló képzés hat hete alatt, az idősek megtanulhatják az alapfokú számítógéphasználatot, az online kapcsolattartás formáit, az e-mail küldés alapjait, valamint betekintést nyerhetnek a közösségi oldalak világába.

Az eseményről szóló további beszámolók az alábbi linkeken érhetők el:

Magyar Szó: Idősek a számítógép világában (beszámoló)

Hét Nap: Nagyszülők online (beszámoló)

Pannon RTV: Nagyszülők online (beszámoló, videó)

Pannon RTV: Online nagyszülők (beszámoló, videó)