Pályázati közlemény

2023. január 27.

KÖZLEMÉNY a Petőfi-egyesületek, valamint Petőfi szellemiségét ápoló vajdasági egyesületek találkozójáról

A MOZDULJ! PETŐFI! programsorozat keretében a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ (VM4K) pályázati felhívást küldött Vajdaság minden olyan egyesületének, amely Petőfi nevét viseli, vagy Petőfi szellemiségét őrzi. Lehetőségük lesz kapcsolat- és közösségépítés, barátkozás, főzőverseny, kiállítás, kirándulás formájában magyarországi, valamint más Kárpát-medencei testvérszervezettel, Petőfi-egyesülettel kapcsolat ápolására vagy felvételére.

A MOZDULJ! PETŐFI! vajdasági programsorozatának fontos szereplői a Petőfi Sándor nevét viselő, illetve Petőfi szellemiségét őrző vajdasági magyar egyesületek is.

Örömmel adunk róla hírt, hogy a felkínált pályázati lehetőséggel a kishegyesi Petőfi Sándor ME, a bácskertesi és bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesületek közösen, a maradéki Petőfi Sándor ME, a muzslai Petőfi Sándor MME, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor ME, a tordai Petőfi Sándor ME és az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ éltek. Az általuk megszervezésre kerülő programok a MOZDULJ! PETŐFI! programsorozat részeként valósulnak meg, amelyeket pályázati forrással támogatunk.

Mindegyik benyújtott pályázat és abban részletezett program arról tanúskodik, hogy a költő születésének 200. évfordulójának évében az ő kultuszát ápoló, a forradalmár, a költő, a közösségteremtő, a cselekvő nemzetet formáló nevét felvevő szervezetek és intézmények tevékenyen őrzik Petőfi szellemiségét. Az egyesületek széleskörű és gazdag kulturális programokat fognak megvalósítani, amelyek között lesznek megemlékezések, kézműves foglalkozások, kirándulások, de mindezek mellett Kishegyesen János vitéz címmel táncszínházi produkciót is készítenek, amelyet Vajdaság több településén be kívánnak mutatni.

A Petőfi-egyesületek fent említett programjai 2023. január 1. és 2023. december 31. között valósulnak meg.

Tisztelettel,

a VM4K csapata