PÜNKÖSDI RÓZSA, VARÁZSPÁLCA – CSALÁDI VASÁRNAP A VM4K-BAN

2022. június 05.

2022. június 5-én a VM4K által megszervezésre került a Pünkösdi rózsa, varázspálca – családi vasárnap a VM4K-ban elnevezésű, egész napos, minden korosztálynak szóló rendezvénye.

11 órától rengeteg program várta a család apraját és nagyját székházunkban, ahol mindenki megtalálhatta a neki tetsző időtöltést. Vidám zsongás töltötte be az épületet. A délelőtti hangszerbemutatón izgalmas elfoglaltság volt a különféle hangszerek megszólaltatása. A pünkösdi király- és királynéválasztást sok játék és móka előzte meg, ezután pedig felnőttek és gyermekek lelkesen rophatták a táncházban. A jó hangulat a nap folyamán egyre fokozódott. A pünkösdi hagyományokat felelevenítő programokat követően délután a közönség a varázslóiskolában ámulhatott és tanulhatott különféle trükköket. Mindenkit elkápráztatott a bűvészműsor, ahol a nézők be is kapcsolódhattak a mutatványokba. Hangos, vidám nevetés töltötte be a klubhelyiséget ez idő alatt.  A jókedvet fokozta a bohóc előadása, aki minden kisgyermek és szülő arcára mosolyt tudott csalni.

A nap folyamán sok más érdekesség is várta a látogatókat. Többféle kézműves foglalkozás közül választhattak kicsik és nagyok, a lufiszobrász szebbnél szebb alkotásokat adott ki a kezei közül, akik pedig arcfestésre vagy csillámtetoválásra vágytak, lehetőségük nyílt arra is.

Meglepetésként fagyizásra is sort keríthettek a résztvevők, amennyiben helyesen válaszoltak feltett kérdéseinkre és boldogan fogyaszthatták el jutalmukat.

E szép, tartalmas nap méltó zárásaként a családok megtekinthették a Mátyás király és az aranyszőrű bárány című zenés táncelőadást, amit vastapssal köszöntek meg az előadóknak.

Egész napos rendezvényünkön mintegy nyolcvan kisgyermek látogatott el hozzánk szüleivel. Reméljük, mindenki szép emlékekkel és élményekkel távozott családi napunkról!