Pető-kurzus Szabadkán

2023. január 17.

A Szekeres László Alapítvány szervezésében, a VM4K tevékenységének szerves részeként ismét megszervezésre kerül a budapesti székhelyű Semmelweis Egyetem Pető András Karának intenzív kurzusa, mely a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő személyek számára nyújtanak lehetőséget. A 2023. január 23-án, hétfőn kezdődő, két héten át tartó kurzus Szabadkán, a Vackor Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény (Radić fivérek utca 67.) épületében fog zajlani.

A kéthetes időszakban szűrővizsgálatokra, új személyek felvételére is sor kerül. Ezekre az alkalmakra a szakemberek a központi idegrendszer-sérüléssel rendelkező gyermekeket, valamint a szklerózis multiplex, Parkinson-kór, stroke, agyvérzés vagy baleset következtében kialakult idegrendszeri sérüléssel élő felnőtteket várnak. A szűrésre egész Vajdaság területéről jelentkezhetnek a lakosok.

A szűrésre a Szekeres László Alapítvány–VM4K munkatársánál a 024/670-010-es telefonszámon lehet jelentkezni hétköznaponként délelőtt 9 órától délután 15 óráig.

A fejlesztés a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg a Szekeres László Alapítvány szervezésében.

 

Az eseményről további hírek és beszámolók az alábbi linkeken találhatók:

Pannon RTV: Hétfőtől Pető-kurzus Szabadkán (közlemény)

Pannon RTV: KÉK-hír: Hétfőtől Pető-kurzus indul Szabadkán (közlemény)

Pannon RTV: Pető-kurzus Szabadkán (közlemény)

Hét Nap: Pető-fejlesztések Szabadkán (közlemény)

Pannon RTV: Véget ért az idei első Pető-kurzus Szabadkán (beszámoló, videó)

Magyar Szó: Egy komplex fejlesztési módszer (beszámoló)

Hét Nap: Idegrendszeri szűrési és fejlesztési program Szabadkán (beszámoló)

Vajdaság MA: Kurzus a központi idegrendszeri sérülésekről Szabadkán (közlemény)

 

Kapcsolódó médiatartalom