VM4K_Beszélgetések (Podcast)

2/9. Molnár Edvárd: Tudatosság és kompozíció

2022-es téli ifitáborunk egyik - a vizualitásra fókuszáló - előadója Molnár Edvárd fotográfus volt, aki a fényképészet alapjairól beszélt a fiataloknak, kiemelve a tudatosság és a kompozíció, avagy a tudatos kompozíció fontosságát.

Molnár Edvárd_2022.01.08.

_____________________________

Patyerek Réka: Nincs olyan, hogy rossz értelmezés

2/8. 2022. január 04-08. között írd ki magadból! - címmel önismeret- és önkifejezést fejlesztő, kreatív írás-tábor került megszervezésre,melynek egyik előadója Patyerek Réka  magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő volt, aki az értelmezés helyességének elvét megcáfoló irodalomszemlélet képviselőjeként azt vallja: nincs olyan, hogy rossz értelmezés.

Hallgassák meg gondolatait!

Patyerek Réka_2022.01.10.

_____________________________

2/7.Antalovics Péter: Van okunk bízni a jövő generációiban

Antalovics Péter költő volt írd ki magadból! elnevezésű ifitáborunk egyik csoportvezetője. A beszélgetésben az ő gondolatai, tapasztalatai hangzanak el a tábor kapcsán.

Antalovics Péter_2022.01.08._podcast

____________________________

2/6. K. Kovács Ákos: Befelé figyelni és kifelé látni

2022. január 04-08. között írd ki magadból! - címmel önismeret- és önkifejezést fejlesztő, kreatív írás-tábor került megszervezésre,melynek egyik előadója K. Kovács Ákos rendező volt, aki az önismereti képesség fejlesztése céljából a külvilág szemével is próbálta szemléltetni a karaktereket.

Hallgassuk meg milyen gyakorlatok segítségével valósította meg a "befelé figyelés" és a "kifelé látás" képességének elsajátítását!

K. Kovács Ákos_2022.01.08._podcast

_____________________________

2/5. Arnold Ildikó: Feladatunk van ebben a médiával teleszórt világban

2022. január 04-08. között írd ki magadból! - címmel önismeret- és önkifejezést fejlesztő, kreatív írás-tábor került megszervezésre,melynek egyik előadója Arnold Ildikó magyar nyelv és irodalom szakos tanár volt, akivel a műértelmezés, az olvasás és ezen keresztül a szimbólumok, a mindennapi életben is felbukkanó összefüggések tárházába tekinthettek be a fiatalok. A mai médiával túlterhelt világban nehéz a hagyományos értékek megismertetése és megszerettetése, ez külön feladat szülőnek és pedagógusnak egyaránt. Erről is szó esik az alábbi podcastben.

Arnold Ildikó_2022.01.07._podcast

_____________________________

2/4. Kiss Tamás: Slam és önkifejezés

2022. január 04-08. között írd ki magadból! - címmel önismeret- és önkifejezést fejlesztő, kreatív írás-tábor került megszervezésre,melynek egyik előadója T. Kiss (Tékiss) Tamás volt, slam és rögtönzés világába kalauzolta táborozóinkat - az alábbi podcastben szöveg és önkifejezés kapcsolatáról hallhatunk egy rövid beszélgetést!

Kiss Tamás_2022.01.06._podcast 

_____________________________

2/3. Njers Sanela: Önismeret és fejlődés

2022. január 04-08. között írd ki magadból! - címmel önismeret- és önkifejezést fejlesztő, kreatív írás-tábor került megszervezésre,melynek egyik előadója Njers Sanela okleveles pszichológus volt,  akivel az önismeret fontosságáról beszéltünk - hallgassanak bele!

Njers Sanela_2022.01.06._podcast

_____________________________

2/2. .Hajvert Ákos: A drámapedagógia szerepe az oktatásban

2022. január 04-08. között írd ki magadból! - címmel önismeret- és önkifejezést fejlesztő, kreatív írás-tábor került megszervezésre,melynek egyik előadója a Radnóti-díjas versmondó, Hajvert Ákos volt.  A drámapedagógiai műhelymunkával várta a fiatalokat, szituációs és improvizációs gyakorlatokra került sor. Az alábbi podcastben a drámapedagógia és oktatás kapcsolatáról, tapasztalatáról hallhatnak.

Tartsanak velünk!

Hajvert Ákos_2022.01.05_podcast

_____________________________

2/1. Móger Tímea: Párbeszéd. Kölcsönösség. Irodalom.

2022. január 04-08. között írd ki magadból! - címmel önismeret- és önkifejezést fejlesztő, kreatív írás-tábor került megszervezésre, melynek egyik táborvezetője Móger Tímea költő, író volt.Táborvezetőként a kitűzött célokról és az irodalom terápiás jellegéről is kérdeztük, hallgassák meg gondolatait! Párbeszéd. Kölcsönösség. Irodalom.

Móger Tímea_2022.01.04._podcast

_____________________________

1/5. Kónya-Kovács Ottília és Rontó Márta: A mese, mint a közösségteremtés eszköze

2021. december 16-án 19 órai kezdettel Burány Béla pajzán mesékből álló gyűjtésével ismerkedhettek meg klubtagjaink és minden kedves résztvevő. A mese közösségépítő szerepéről, a hagyományápolás és értékőrzés témakörében kérdeztük az előadókat, Kónya-Kovács Ottília és Rontó Márta Mesefa díjjal kitüntetett mesemondókat.

Kónya Kovács Ottília és Rontó Márta_2021.12.16._podcast

_____________________________

1/4 Verebes Linda és Pindroch Csaba: Mindannyian Mr. és Mrs. vagyunk!

Verebes Linda és Pindroch Csaba színművészek nem csak a színpadon, de a való életben is egy párt alkotnak, így hitelesen tudják tolmácsolni a házasságban, párkapcsolatban felmerülő mindennapi problémákat, amelyeket leginkább humorral orvosolhatunk. Ebbe a megoldási módszerbe tekinthetett bele közönségünk december 9-ei csütörtök esténk keretében.

Verebes Linda és Pindroch Csaba (Mr. és Mrs.)_2021.12.09._podcast

_____________________________

1/3. Szerda László (Csíkos-Pöttyös zenekar): Gyermekek és zene.

2021. december 2-án a VM4K mikulás-váró koncerttel kedveskedett kicsiknek és nagyoknak. Az est fellépői a Csíkos-Pöttyös zenekar tagjai voltak, akik versfeldolgozásokkal, mikulás- és karácsonyi dalokkal szórakoztatták a családokat, majd a koncert végén ajándék is várta a legkisebbeket. A podcastben a zenekar tagjával, Szerda Lászlóval készült interjút hallhatják.

Szerda László_2021.12.02._podcast

_____________________________

1/2. Bús Atilla (bármixer, mixológus) - Ünnepi koktélok

2021. november 25-én 19 órai kezdettel Csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozatunkvendége Bús Atilla bármixer volt, akivel a vendéglátás és a koktélkeverés alapjairól, történetéről beszélgettünk a VM4K klubhelyiségében.
Meglepetéssel is készültünk minden kedves klubtagunknak és mindazoknak, akik ellátogattak az estre: a Bús Atilla által kevert italokat meg is kóstolhattuk! Az est részeként – az ünnepekre való készülődés jegyében – klasszikus és újragondolt koktélokkal vártuk vendégeinket: podcastünkben pár egyszerű, de annál finomabb recept is elhangzik!

Bús Atilla_2021.11.25._podcast

_____________________________

1/1. László Sándor (színművész, rendező, egyetemi tanár) - Szakmára oktat(ás), életre nevel(és). Itthonmaradás

2021. november 18-án a Pataki gyűrű-díjas és Vajdasági Magyar Művészeti Díjjal kitüntetett színművész, rendező László Sándor – ’Katyó’ volt a VM4K csütörtök esti portrébeszélgetésének vendége, akivel egykori tanítványa – és legutóbbi darabjának rendezője – dr. Mezei Kinga színművész, rendező beszélgetett pályáról, hivatásról, tanításról és szerepekről. A portrébeszélgetés után közösségről, utánpótlás-nevelésről, a fiatalok és a színház viszonyáról, tehetségről és szakmáról kérdeztük vendégünket.

László Sándor_2021.11.18._podcast