A segítő kommunikáció alapismereti készségei az oktatásban – akkreditált továbbképzés

2018. szeptember 22.

A segítő kommunikáció alapismereti készségei az oktatásban című egynapos akkreditált továbbképzés 2018. szeptember 22-én, szombaton került megszervezésre, melyre Vajdaság több településéről érkeztek a résztvevők. Az úgy elméleti, mint gyakorlati jellegű továbbképzést dr. Grezsa Ferenc pszichiáter, mentálhigiénés szakember, a budapesti székhelyű Károli Gáspár Református Egyetem tanára, az egyetem Pszichológiai Továbbképző Központjának intézetvezetője vezette.

A képzés gyakorlati jellegéből adódóan a résztvevők létszáma korlátozásra került, melynek értelmében 12–16 személy vehetett részt a továbbképzésen. A Vajdaság több településéről érkező, általános iskolákban oktató pedagógusok a személyközpontú kommunikáció aspektusait ismerhették meg ill. értékeit fedezhették  fel. Mindezen elemeket a pedagógusok a szokványos hivatásszerepben is, ám azon kívül is, különböző élethelyzetekben igen jól alkalmazhatják.

A képzés ideje alatt a résztvevők számára pogácsa, kávé, víz és hidegtálas ebéd biztosítva volt. A továbbképzés gördülékenyen, fennakadás nélkül zajlott. A képzést követően a VM4K munkatársai az elismervényt postai úton juttatták el a résztvevők számára.

Az eseményekről szóló további beszámolók az alábbi linkeken érhetők el:

Hét Nap: Továbbképzés pedagógusoknak a VM4K-ban (beszámoló)

Vajdaság Ma: Szabadka: Egynapos, akkreditált továbbképzés általános iskolákban oktató pedagógusok számára (beszámoló)

Pannon RTV: Továbbképzést tartottak pedagógusoknak a VM4K-ban (beszámoló, videó)

Kapcsolódó médiatartalom