Szeptember végén – mobillal nem csak szelfizni lehet – fotókiállítás a VM4K-ban

2022. szeptember 30.

Kreatívan zártuk a szeptembert a VM4K-ban. A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ programsorozatának e heti alkalmával Radnai Fanni Abigél Szeptember végén – Mobillal nem csak szelfizni lehet című fotókiállítására vártuk az érdeklődőket.

A VM4K klubhelységébe látogatók a fital fotóművész természetfotóit csodálhatták meg, amelyeket 13 és 15 éves kora között készített a telefonjával – bebizonyítva, hogy a tehetségnek semmi sem állhat az újtába. Bár Abigél puszta kedvtelésből kezdett fotózi általános iskolás és gimnazista korában, szépérzéke korán megmutatkozott. Szeptember végén című kiállítása immár harmadik alkalommal került megszervezésre, képeit most láthattuk először Szabadkán. 

A kiállításra két szakmabeli művész is ellátogatott, Ótos Anabella fényképész a fotózás szépségeiről beszélt, Kovács Pécskai Emese festőművész pedig a környezettudatosságra való nevelésről tartott előadást az EcoKarma társalpítójaként. A festőművész képeken keresztül világított rá az emberi hanyagság következményeire, bemutatva Csantavér illegális szeméttelepeit. Emese beszélt az EcoKarma önkéntes környezetvédelmi munkaakcióiról is, felhívva a figyelmet a környezettudatosság fontosságára. Végezetül hasznos tippekkel és tanácsokkal látta el közönségét a zero waste, azaz a hulladékmentes életmóddal kapcsolatban.

Köszönjük, hogy ezúttal is velünk tartottak!

 

Az eseményről további hírek és beszámolók az alábbi linkeken találhatók: 

Pannon RTV: Mobillal nemcsak szelfizni lehet (beszámoló, videó)

Hét Nap: Szeptember végén – mobillal nem csak szelfizni lehet (beszámoló, galéria)

Vajdaság MA: Radnai Fanni Abigél fotókiállítása Szabadkán (közlemény)