Természetvédelem határok nélkül – természetvédelmi kutatás és nézettség-felmérés

Jogi nyilatkozat

2021. december 30.

A Pannon RTV (Pannónia Alapítvány) egy természetvédelmi IPA-projektum keretében természetvédelmi kutatást tervezett, mely kutatást intézményünk pályázati úton nyert meg.  Ezen hiánypótló természetvédelmi kutatás keretében a vajdasági magyarok környezettudatosságát, az arra való hajlandóságot és (nem) kialakult szokásrendet, a természeti témák iránti érdeklődést mértük fel egy közel 70 kérdést tartalmazó kérdőívben, melynek keretében a Pannon RTV természetvédelmi műsorának értékelése is zajlott.

A kérdőív második része a Pannon RTV médiafelületeinek nézettségének/hallgatottságának felmérését volt hivatott kimutatni, mely a vajdasági magyarok vajdasági magyar médiafogyasztási szokásait mutatta be.

A lekérdezés 2021 november-decemberében zajlott, személyes és telefonos megkeresés formájában, közel 90 kérdezőbiztos segítségével Vajdaság-szerte. A vajdasági magyarok véleménye szerint egyértelműen mindenkinek többet kellene tenni a környezetünk megóvásáért, ugyanakkor kimutatásra került, hogy a leginkább aggodalomra okot adó környezeti problémának a víz- és légszennyezést tartják.