VM4K Csütörtök esték – Les Filles együttes koncert

2022. szeptember 15.

2022. szeptember 15-én (csütörtökön) újraindult a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Csütörtök esték elnevezésű programsorozata, amely alkalmával a Les Filles nevű óbecsei lányegyüttes zenélt. Az esős időjárás ellenére is szép számban látogattak el a koncertre, melyre este 19 órakor került sor a VM4K klubhelységében.

Zenés estjük első felében angol nyelvű retro dalokat, pop-, rock- és blues zeneszámok feldolgozásait hallhattuk, míg a koncert második felében közismert magyar dalok is felcsendültek. A Les filles saját dalszerzeményeit, a Nézlek és Tik-tak című zeneszámokat hatalmas tapssal fogadta a lelkes közönség. Batinić Jovana és Erős Lilla énekeseket Pivnički Katarina gitáron, Horvát Anna basszusgitáron, Lovas Fiona billentyűs hangszeren, Deák Noémi pedig dobon kísérték. A zenekar tagjai 12 és 17 év közötti fiatal zenészek, akik egy zenetábor során kovácsolódtak együttessé. Megalakulásuk óta több rendezvényen és fesztiválon zenéltek Vajdaság-szerte, mára egyre több felkéréssel büszkélkedhetnek.

A koncertre látogatott közönség vastappsal köszönte meg a lányok fergeteges zenés estjét, még egy utolsó dalra is visszatapsolták őket.

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottak!

Az eseményről további hírek és beszámolók az alábbi linkeken találhatók:

Pannon RTV: Újraindult a VM4K Csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozata (beszámoló, képgaléria, videó)

Hét Nap: Les Filles koncert a VM4K-ban (közlemény, képgaléria)

Magyar Szó: Reflektorfényben a lányok (beszámoló)