VM4K Csütörtök esték – Magánbeszélgetés (könyvbemutató)

2023. október 05. - 19:00 - 20:00

Október 5-én folytatódik a Csütörtök esték elnevezésű programsorozatunk, a VM4K klubhelyiségében 19:00 órai kezdettel.
A program keretén belül bemutatásra kerül Antalovics Péter költő legújabb kötete, amely a Magánbeszélgetés címet viseli, a Forum Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ahogyan a kötet fülszövegében is olvasható: “Antalovics Péter verseiről a verssorai beszélnek legszemléletesebben: gránitba öntött képek, gyönyörű metafizika, csendes sírás a falon túlról, csupasz vidék fölött a kétség gomolyog, és a ködös kavargásban átlátszóvá válnak az arcok. Alámondott történelem ez, részenként érthető nyomor, a tó tükrében idegen árnyékok, az áramlás a mélyben körbeér. Áramlik itt minden, mert minden mindennel össze: az őserő a jövő nélküli jövővel, akkor is, amikor a felejtés vegytiszta, a tudat pedig zavaros.
Amikor nem vagyunk egyedül, akkor is egyedül vagyunk e sorokban, anélkül talán, hogy az önmagunkhoz visszavezető útra mindig rátalálnánk. Mert minden attól lesz igaz, hogy sosem történik meg.”

A kötetről, annak különlegességeiről a szerzővel L. Móger Tímea költő fog beszélgetni.

Várjuk az érdeklődőket, erre az izgalmas könyvbemutatóra.
A belépés ingyenes, de helyfoglaláshoz kötött. Regisztrálni a 024/672-110-es telefonszámon, a vm4k@vm4k.org.rs e-mail-címen vagy a VM4K Facebook-oldalán üzenetben lehetséges.