VM4K Csütörtök esték: Kodály Spicy Jazz koncert

2023. november 23.

2023. november 23-án, csütörtök este zenére hangolódott közönséggel telt meg a Palicsi Művelődési Egyesület. A színes fényárban úszó színpadon átlagosnak, mindennapinak mondható hangszerek várták, hogy a professzionális zenészek szóra bírják őket: elektromos Nord színpadi zongora, hathúros basszusgitár, dobok, trombita. A zenei előadás viszont nemcsak átlagon felüli, hanem rendhagyó volt.

A négytagú Kodály Spicy Jazz zenekar a háromszoros Kossuth-díjas kiváló művész címmel kitüntetett magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató, MTA tag és elnök népdalgyűjteményéből választva, sajátos módon, ám felemelő hangzással adták elő a szívhez szóló népdalokat, népkölteményeket. Az est folyamán felcsendült az Esti dal, de különleges feldolgozásban megszólalt a Fölszállott a páva, adventi időszakra hangolódva pedig az Adventi éneket dúdolhatta az átszellemült közönség.

A 60 percen át tartó instrumental befejeztével a közönség vastapssal követelte a ráadást. Az együttes tagjai örömmel vették a kihívást, így a ráadásdalt követően, ismételt vastaps kíséretében hagyták el a fényárban úszó színpadot. 

Köszönjük, hogy ezúttal is velünk tartottak!

 

További hírek és beszámolók: 

Pannon RTV: VM4K Csütörtök esték (közlemény)

Pannon RTV: Rendhagyó helyen mutatkozott be a Kodály Spicy Jazz (beszámoló, videó)

Magyar Szó: Legyen Kodály a mai fiataloké! (beszámoló)